לקריאה בעברית

View in English

Image
 

חברות וחברים יקרים,

מאחורי מקרים רבים בטיפולו של המוקד יש סיפור אנושי צובט לב. כאלה הם המקרים בהם משפחות פלסטיניות מפוצלות בין עזה לבין ישראל והגדה המערבית. ישראל אוסרת ככלל על כניסת עזתים לשטחה, ומאז יישום תוכנית ההתנתקות בשנת 2005, היא גם אוסרת ככלל על כניסת ישראלים או תושבי ירושלים המזרחית לרצועה. רק בנסיבות חריגות שנקבעו בנהלים, ישראלים יכולים לקבל מהצבא אישור פרטני לכניסה מוגבלת בזמן לעזה. המוקד עושה כל שביכולתו כדי לעזור למשפחות הקרועות האלה לקיים חיי משפחה תקינים ככל הניתן.

לעתים כל שמתאפשר הוא להילחם על זכותו של אדם לבקר את יקיריו באירועים משמעותיים בחיים – נישואין, מחלה קשה או טקסי לוויה, שהצבא מכיר בהם לצורך כניסה לעזה. לאחרונה עזרנו לזוג תושבי ירושלים המזרחית להגיע לחתונת נכדתם בעזה, שם גדלה עם אמה הירושלמית ואביה העזתי. בני הזוג היו על סף ייאוש כשפנו אלינו. אחרי פניות חוזרות ונשנות של המוקד, ורק יומיים לפני החתונה, נענתה הבקשה בחיוב. באופן נדיר, הצבא גם התיר לבנם, דודה של הכלה, להתלוות אליהם בשל גילם המבוגר, למרות שלפי הנהלים קירבה של דוד ואחיינית לא נחשבת כמצדיקה ביקור כשלעצמה. השמחה האדירה בה קיבלו את הבשורה שיוכלו לקחת חלק בחתונת הנכדה – שגרה בסך הכל במרחק של כ-100 קילומטר מביתם – מעידה על קשיות הלב של ישראל, איתה הם מתמודדים בשאר הזמן. בפעם האחרונה שראינו את הנכדה היא היתה ילדה קטנה בת שלוש," מספר הסבא. "זה היה כל כך מרגש לראות אותה עכשיו בוגרת ויפה בשמלת כלה, וגם לחגוג עם המשפחה שלא יכולנו לפגוש עשרים שנה".

פניות רבות שמגיעות אלינו לצורך כניסה לעזה הן על רקע טראגי. לאחרונה נאבק המוקד כדי להשיג היתר כניסה לעזה לצעיר ירושלמי שאשתו, תושבת עזה, נפטרה ונקברה בעזה ללא נוכחותו. במקרה זה, היינו חייבים לעתור לבית המשפט, כדי שהצבא יסכים לתת לאיש היתר לבקר בעזה ולעלות פעם אחת ויחידה לקברה של אהובתו המנוחה.

לצד העזרה ליחידים, המוקד מנהל גם מאבק עקרוני על זכותם של פלסטינים לקיים חיי משפחה סדירים בנסיבות של הסגר ההדוק על רצועת עזה. החודש הגשנו, בשיתוף עם ארגון גישה, עתירה עקרונית שדורשת הכרה בזכותם של ילדים ישראלים בגירים לפגוש את הוריהם העזתים דרך קבע, ולא רק ב"נסיבות הומניטאריות מיוחדות".

עבודת המוקד מתאפשרת בזכות תרומות מאנשים ששותפים למחויבות שלנו לזכויות האדם. תמכו במוקד ועזרו לנו להמשיך להיאבק למען הזכות הבסיסית לחיי משפחה.

בברכה,

sig

ג'סיקה מונטל
מנכ"לית המוקד להגנת הפרט

 

 

 
 
תמיכה בפעילותנו
אנו זקוקים לתמיכתכם כדי להמשיך להעניק סיוע משפטי בחינם לפלסטינים תושבי השטחים הכבושים, וכן לפעול לשינוי מדיניות במטרה להביא שיפור נרחב במצב זכויות האדם בשטחים.
  לתרומה
 
עדיין לא נרשמתם לרשימת הדיוור שלנו? הצטרפו עכשיו
s