המוקד להגנת הפרט - בית המשפט העליון קבע לדיון בפני הרכב של שלושה שופטים את עתירת המוקד להגנת הפרט, לאפשר לפלסטיני תושב הגדה ולאשתו, אזרחית ירדן, לקיים חיי משפחה סדירים עם ילדיהם, והשאיר על כנו את צו הביניים האוסר על גירוש העותרת: זוהי העתירה השלושים ושבע בסידרת עתירות שמגיש המוקד, הדורשות משלטונות הצבא לקבל לידיהם מהרשות הפלסטינית בקשות לרישיונות ביקור ולאיחוד משפחות, ולקבוע כי הקשר הזוגי הוא כשלעצמו קריטריון לאישור הבקשה
חזרה לעמוד הקודם
06.09.2007

בית המשפט העליון קבע לדיון בפני הרכב של שלושה שופטים את עתירת המוקד להגנת הפרט, לאפשר לפלסטיני תושב הגדה ולאשתו, אזרחית ירדן, לקיים חיי משפחה סדירים עם ילדיהם, והשאיר על כנו את צו הביניים האוסר על גירוש העותרת: זוהי העתירה השלושים ושבע בסידרת עתירות שמגיש המוקד, הדורשות משלטונות הצבא לקבל לידיהם מהרשות הפלסטינית בקשות לרישיונות ביקור ולאיחוד משפחות, ולקבוע כי הקשר הזוגי הוא כשלעצמו קריטריון לאישור הבקשה

עתירת המוקד בעניינם של בני הזוג הוגשה ביום 4.7.07. העותר עובד כשוטר במשטרת טובאס ואשתו בעלת תואר בחינוך. יחד עם שלושת ילדיהם, הרשומים כולם במרשם האוכלוסין של השטחים, בנו קן משפחתי. העותרת השתלבה בחיים כאן והכתה שורשים, אך לה הורים מבוגרים ובני משפחה רבים בירדן, ביניהם שמונת אחיה ואחיותיה. בשל מדיניות ההקפאה של ישראל, חוששת העותרת לצאת מהשטחים ולבקר אצל משפחתה. היא יודעת שאם תצא, לא תוכל לשוב לביתה, לבן-זוגה ולילדיה. בדילמה הבלתי-אנושית בין חיי המשפחה שלה לבין ביקור הוריה וקרוביה שבירדן, נאלצת העותרת לשלם את מחיר הניתוק בן שנים מההורים.

בצמוד לעתירה הוגשה גם בקשה למתן צו ביניים, שיאסור לגרש את העותרת מהשטחים הכבושים או לנקוט נגדה צעד כלשהו בגין שהותה בשטחים, כל עוד העתירה בעניינה תלויה ועומדת. בבקשה לצו הביניים התייחס המוקד להגנת הפרט לתגובת המדינה בעתירות קודמות, לפיה לא יפעל הצבא להרחקת העותרים הנמצאים במצב דומה, כל עוד לא יחול שינוי בנסיבות. שינוי בנסיבות, הוסבר שם, הוא למשל "אם תיתפס העותרת ותהיה מועמדת להרחקה". לשון אחר, הצבא מתיימר לטעון כי הוא לא יעשה לגירוש העותרת, אך מאידך מסייג זאת באופן המרוקן לחלוטין מתוכן את התחייבותו. בעקבות הגשת העתירה, ובשונה מהעתירות הקודמות באותו עניין, נתן בית המשפט צו ביניים ארעי, בו קבע כי אין לגרש את העותרת עד למתן החלטה אחרת.

ביום 2.9.07 הגישה המדינה את תגובתה, בה ביקשה למחוק את עתירת המוקד על הסף ולדחות את בקשת העותרים למתן צו ביניים. המדינה נמנעה מלהתייחס לטענות המוקד בבקשה למתן צו ביניים, ולמעשה חזרה על אותן טענות שהעלתה בעתירות הקודמות, שלא תגורש העותרת כל עוד לא יחול "שינוי בנסיבות", הווי אומר – שלא תיתפס. באותו יום הגיש המוקד את תגובתו לתגובת המדינה, ובה ביקש מבית המשפט להותיר על כנו את צו הביניים. המוקד הבהיר שוב לבית המשפט כי טענת המדינה שלא תגרש את העותרת הינה, למעשה, ריקה מכל תוכן ממשי.

ביום 4.9.07 קבע בית המשפט כי העתירה תידון בפני הרכב של שלושה שופטים. בכך הושאר על כנו צו הביניים האוסר לגרש את העותרת. יודגש כי החלטה זו הינה יוצאת דופן בין ההחלטות האחרות שנתקבלו עד כה בסידרת עתירות אלה, הן בשל הוצאת צו הביניים הארעי ובמיוחד בשל השארתו בתוקף עד לדיון בעתירה.


לצפייה בעתירת המוקד מיום 4.7.07


לצפייה בבקשה למתן צו ביניים מיום 4.9.07


לצפייה בהחלטת בית המשפט על מתן צו הביניים מיום 4.7.07


לצפייה בתגובת המדינה מיום 2.9.07


לצפייה בתגובת המוקד לתגובת המדינה מיום 2.9.07


לצפייה בהחלטת בית המשפט מיום 4.9.07