המוקד להגנת הפרט - חרף עתירת המוקד להגנת הפרט, לא יאפשר הצבא ביקורי משפחות בעזה בחג אלפיטר הקרוב מנימוקים ביטחוניים: זאת, על אף שהמוקד הזים בתגובתו לטענות המדינה את קביעותיה, כי קיים חשש לפגיעה באזרחים ובחיילים
חזרה לעמוד הקודם
10.10.2007

חרף עתירת המוקד להגנת הפרט, לא יאפשר הצבא ביקורי משפחות בעזה בחג אלפיטר הקרוב מנימוקים ביטחוניים: זאת, על אף שהמוקד הזים בתגובתו לטענות המדינה את קביעותיה, כי קיים חשש לפגיעה באזרחים ובחיילים

בדיון שהתקיים ביום 10.10.07, משך המוקד להגנת הפרט את עתירתו לאפשר לקיים ביקורי חג בעיד אלפיטר, לאחר שביהמ"ש הבהיר כי סיכויי העתירה נמוכים, שכן הוא מקבל את טענות המדינה, בדבר הסכנות הביטחוניות האפשריות כתוצאה מכניסת תושבים ואזרחים ישראלים לרצועה. אולם, נאמר בדיון, כי המדינה תשקול שוב להתיר ביקורים בחגים הבאים, בהתאם למצב הביטחוני.

כמדי שנה לפני החג, מערימה המדינה קשיים על תושבי המדינה ואזרחיה המבקשים לבקר אצל קרובי משפחתם ברצועת עזה, בליווי בני זוגם וילדיהם עד גיל 18. ישראל אוסרת על תושבי עזה לצאת מרצועת עזה לשטח ישראל, ועל תושבים ואזרחים ישראלים היא אוסרת להיכנס לרצועת עזה. מסיבה זו מנותקים, כמעט לחלוטין, קשרי המשפחה בין מי שמתגוררים ברצועת עזה לבין אלו החיים בשטח ישראל. הזמן היחיד בו מתאפשר לבני המשפחה להיפגש הינו בחגים המוסלמיים או הנוצריים, אשר אותם, על פי המסורת, על המשפחה לחגוג יחד.

לטענת המדינה, אין לאפשר את ביקורי החג בשל חשש, למשל, כי ישראלים ייחטפו לשם מיקוח. בנוסף, נטען שייתכן כי חיילים או אזרחים המצויים במעבר ארז ייפגעו; שייעשו ניסיונות לגייס תושבים ואזרחים ישראלים לארגוני טרור, וכי ייתכן שבמהלך פעולות הצבא ברצועת עזה, ייפגע מי מהמבקרים.

בתגובת המוקד לטענות המדינה, הפריך המוקד את "החששות" שהעלתה. כך למשל, חרף טענת המדינה כי ייתכנו חטיפות אזרחים לשם מיקוח, מציין המוקד שמאז חטיפת האזרח הישראלי וחקירתו ע"י חמאס, בחודש אוקטובר 2006, ומאז עליית החמאס לשלטון, התקיימו כבר חמישה ביקורי חג ללא הפרעה. עוד טוען המוקד, כי המדינה מנסה לעמעם את העובדה כי הכניסה והיציאה מרצועת עזה נעשות באופן יומיומי, שוטף ותדיר, ללא אלימות וללא אירועים מיוחדים מזה זמן רב.


לצפייה בתגובת המוקד מיום 9.10.07


לצפייה בתגובת המדינה מיום 8.10.07


לצפייה בעתירה מיום 3.10.07

נושאים קשורים