המוקד להגנת הפרט - המוקד שיגר סיוע הומניטארי דחוף למשפחה בסיאפה: האחריות על אספקת מזון ותרופות לאוכלוסייה ברצועת עזה מוטלת על מדינת ישראל
חזרה לעמוד הקודם
11.01.2009

המוקד שיגר סיוע הומניטארי דחוף למשפחה בסיאפה: האחריות על אספקת מזון ותרופות לאוכלוסייה ברצועת עזה מוטלת על מדינת ישראל

משפחת א. מתגוררת בסיאפה, בצפון מערב הרצועה, אזור חקלאי מבודד ומנותק, ליד מה שהיה בעבר ההתנחלות דוגית. כל מלאי התרופות והמזון שברשותם אזל ומאז החלה הלחימה לא הגיע אליהם כל סיוע. המשפחה מונה 120 נפשות, הצעיר בן 5 חודשים והמבוגר בן 80 שנה. מאז התחלת הלחימה ברצועת עזה מקיף הצבא את האזור כולו. ב-3 לינואר הפגיז הצבא את אחד מבתי המשפחה, הפגזה בה נהרגו ילד ומבוגר מבני המשפחה.

ב-8 לינואר פנה המוקד למת"ק עזה ודרש כי יועבר מזון לבני המשפחה. המשפחה דיווחה מאוחר יותר כי הצבא העביר 120 כריכים ושישה בקבוקי מים – לספק את צרכיהן של 120 נפשות שמלאי המזון שלהן אזל שבוע קודם לכן!

הצבא הודיע למוקד כי בכך תמה אחריותו ואין בכוונתו להעביר מזון או תרופות למשפחה. עוד דיווח הצבא על "מסדרון הומניטארי" באותו יום, 9.1, הפסקת אש "הומניטארית" בת 3 שעות שניתן להצטייד במהלכה בנחוץ. אלא שלמשפחת א. אין מקום להצטייד גם במהלך ההפוגה, עקב בידודה הגיאוגרפי.

המוקד שב ודרש מהצבא לעמוד במחויבותו. הצבא העלה שתי חלופות: האחת - מופרכת מלכתחילה - שקרוב משפחה מהעיר עזה ישיג את הסיוע הדרוש ויעביר אותו בדרך כלשהי לצפון הרצועה, משם יעזור הצבא להעבירו למשפחה. החלופה השנייה: המוקד ישיג את הנחוץ וישגרו מישראל למחסום ארז, משם יעבירו הצבא למשפחה. הצבא התחייב כי אם יגיע הציוד, הוא יעביר אותו לתעודתו.

ביום ה-11 לינואר העביר המוקד 5 טון של מזון ותרופות למחסום זיקים. הסיוע הושג בעזרתם האדיבה של תורמים מישראל ומחו"ל. ארגון רופאים לזכויות אדם גייס את כל מלאי התרופות הדרוש למשפחה. יום קודם לכן, לאחר שהציוד כבר נרכש והיה מוכן להעברה, התנער הצבא מההתחייבות שנתן, להעביר את האספקה לבני המשפחה. רק קרוב לחצות בשבת, 10 לינואר, הודיע הצבא כי ניתן אישור מטעם מתאם פעולות הממשלה בשטחים (מתפ"ש) להעברת הסיוע.

הבוקר, 11.1.2009, יצאה משאית עמוסה במזון ותרופות מירושלים למחסום זיקים, משם העביר הצבא את הציוד לנקודה צבאית במרחק כחצי ק"מ מבתי המשפחה. בני המשפחה מביאים את הציוד טיפין טיפין לבתיהם, באמצעות שני חמורים ושתי עגלות. 

המוקד מבהיר כי האחריות על אספקת מזון ותרופות וסיוע הומניטארי לאנשי רצועת עזה מוטלת על מדינת ישראל.

מסמכים קשורים

אין מסמכים מקושרים