המוקד להגנת הפרט - המוקד להגנת הפרט ועמותת גישה: בזמן שראש הממשלה מדבר על מדינה פלסטינית, ישראל מעמיקה את הנתק בין רצועת עזה לגדה המערבית ומחבלת באפשרות הקמתה של מדינה פלסטינית בת קיימא
חזרה לעמוד הקודם
16.06.2009

המוקד להגנת הפרט ועמותת גישה: בזמן שראש הממשלה מדבר על מדינה פלסטינית, ישראל מעמיקה את הנתק בין רצועת עזה לגדה המערבית ומחבלת באפשרות הקמתה של מדינה פלסטינית בת קיימא

דיבורים לחוד ומעשים לחוד

בזמן שראש הממשלה מדבר על מדינה פלסטינית: 

ישראל ממסדת הנתק בין השטחים הפלסטיניים

§         נוהל חדש של ישראל מציב מכשול כמעט בלתי עביר בין הגדה לרצועת עזה

§         הנוהל מחבל באפשרות לפתרון מדיני של שתי מדינות

§         "הומניטארי" על פי ישראל: ילד יתום המתגורר בעזה לא יורשה להתאחד עם ההורה הנותר לו החי בגדה

§         על פי הקריטריונים - לנתין זר קל יותר לקבל מעמד בגדה מאשר לפלסטיני מעזה לעבור לגור בה

§         הנוהל מהווה נדבך נוסף במדיניות ישראלית מכוונת להעמקת ההפרדה בין עזה לגדה

יום ג', 16.6 - נוהל רשמי, אשר נחשף בעקבות עתירות לבג"ץ שהגיש המוקד להגנת הפרט, מציג מדיניות ישראלית מרחיקת לכת שמטרתה להעמיק ולמסד את הנתק בין הגדה המערבית לרצועת עזה. בנוהל החדש מציבה ישראל תנאים נוקשים ביותר למעבר לשם מגורים מרצועת עזה לגדה, ובכך מקימה מכשול כמעט בלתי עביר בין שני האיזורים.

הנוהל מהווה עליית מדרגה במדיניות ההפרדה שכופה ישראל בין עזה לגדה בעת שהוא מחבל באפשרות הקמתה של מדינה פלסטינית בת-קיימא וגובה מחיר אנושי כבד מהאוכלוסייה הפלסטינית בשטחים הכבושים.

בשעה שראש ממשלת ישראל מצהיר בפני העולם על כוונתו לקדם פתרון מדיני, ובעוד הקהילה הבינלאומית, ובראשה ארה"ב, חותרת להשגת פתרון של שתי מדינות, ממשיכה ישראל לפעול באופן שיטתי להעמקת בידודה של רצועת עזה, תוך החרפת ההפרדה הגיאוגרפית-פוליטית הקיימת בינה לבין הגדה המערבית. הנוהל החדש נוגד שורה של התחייבויות מדיניות בינלאומיות של ישראל, כולל התחייבות מפורשת בהסכמי אוסלו לשמר את מעמדן של רצועת עזה והגדה המערבית כ"יחידה טריטוריאלית אחת".

הנוהל קובע מעין הליך "התאזרחות" בן 7 שנים לפלסטינים המבקשים לעבור מעזה להתגורר בגדה – זאת למרות שלפי ההסכמים זכותם של פלסטינים לבחור את מקום מגוריהם בשטחים.

בנוהל החדש מרוקנת ישראל מכל תוכן את המושג "הומניטארי" בקובעה שקשרי משפחה כשלעצמם, אינם מהווים נימוק הומניטארי למעבר לשם מגורים מעזה לגדה. "הומניטארי" על פי ישראל משמעו - בין השאר - איסור על ילד בעזה שהתייתם מאימו לעבור להתגורר עם אביו החי בגדה המערבית במידה ויש לו קרובים מדרגה כלשהי בעזה היכולים לטפל בו.

נסרין אסעיד, אם לשני ילדים בגדה, הורחקה לפני כ- 3 שנים לעזה: "ביום שגורשתי לעזה בני היה בן שנתיים, בעוד חודשיים הוא יהיה בן חמש. כל אותם שנים הוא גדל על קולה של אימא הגרה רחוק ממנו. הוא לא מכיר אותי".

המוקד להגנת הפרט ועמותת גישה קוראים לישראל לבטל את הנוהל ולאפשר מעבר לשם מגורים מרצועת עזה לגדה המערבית,תוך שינוי רישום המען, וכן קוראים לקהילה הבינלאומית לפעול לביטול הנוהל הפוגע בזכויותיהם הבסיסיות של הפלסטינים בשטחים, פוגע קשות בקשרים שבין עזה לגדה, ומחבל באפשרות הקמתה של מדינה פלסטינית בת קיימא.


לצפייה בנייר העמדה של הארגונים


לצפייה בנוהל